sobota 18. února 2012

Inook e-move, test druhý

Druhý test sněžnic proběhl hned o den později v okolí Špindlerova mlýna. Původní plán jednodenního testu vzal za své ihned po příjezdu do Špindlu, když jsem jen tak, neznaje možných důsledků prohlásil, že místo debil výletu, bychom přeci jen mohli vyjet na Špindlerovku, z tama na Luční a druhý den se vrátit druhou stranou do Špindlu.
Návrh se okamžitě ujal i přesto, že jsme s sebou měli jen termosku s čajem, nějakou sušenku a tričko na převlečení. Vyrazili jsme tedy na zastávku, zavolali na Luční, objednali nocleh a vyjeli za 40 Kč busem na Špindlerovku.
Bylo před námi cca 8km výletu na sněžnicích, do setmění zbývaly cca 3 hodiny. Cesta stoupá kolem Malého Šišáku na Čertovo návrší (asi v půli cesty), kde se konečně otevře výhled na nejvyšší českou horu - Sněžku. Při dalším postupu na Stříbrné návrší jsme chvílemi litovali, že nemáme místo sněžnic lyže a musíme sestupovat z návrší pěšky. Celou cestu je vidět také obrovská Luční bouda, je však stále dost daleko, cesta se tak zdá téměř nekonečná. Se západem slunce začal zesilovat vítr a přidal se tak k už nízké teplotě -15°C.

Z hlediska chůze na sněžnicích,
  • výstup na Šišák - bez sebemenších problému, 
  • traverz severním svahem Šišáku - umrzlý, větrem ubitý sníh v traverzu nezřídka vyvrací nohy a traverz obecně není moc příjemný,
  • další postup přes obě návrší - ok, bez problémů

Další den dopoledne pokračujeme přes Výrovku, Chalupu na rozcestí, Klínové boudy až k horní stanici lanovky na Přední planinu. Většina cesty je po urolbované stezce, která je tvrdá a mnohdy také nepříjemně nakloněná a připomíná tak traverz. Pro pohyb na sněžnicích je mnohem příjemnější, je-li cesta pokryta alespoň minimální vrstvou prašanu.

Test poslední,
  • sestup po sjezdovce z Přední planiny, přes Hromovku až na parkoviště dole u Hromovky - s hlediska sněžnic ok, jsou pak ale hodně cítit stehenní svaly :-D
 Závěr,
  • výstup a sestup na uvedených sněžnicích je ok,
  • traverzování svahu je mizérie, čím je svah prudší, tím je to horší,
  • tvrdý povrch je při delším výletu také nepohodlný

Žádné komentáře:

Okomentovat